تاثیر اذان بر افسردگی
دکتر مهدی اسحاقی در نهمین نشست پاتوق شیشهای اصفهان که در محل کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد با بیان اینکه قدمت طب سنتی در ایران حدود صد سال پیش برمیگردد، افزود: این در حالی است که به واسطه تهاجم طبی که از طرف غرب به ایران وارد شد این طب جای خود را به طب غربی داده است و به عبارتی میتوان گفت به فراموشی سرپرده شده است.
وی تفاوت اساسی طب اسلامی وغربی را در«کل نگر» بودن این طب در مقابل « جزء نگری» طب غربی دانست و بیان داشت: هستی از دیدگاه طب سنتی به چهار کیفیت سرد، گرم، خشک و تر تقسیم بندی شده است که از ترکیب آنها تمامی اشیاء تشکیل میشود.
این متخصص طب سنتی و اسلامی با اشاره به اینکه نسبت اجزای تشکیل دهنده جهان و بدن انسان مشخصکننده کیفیت آن چیز است، تصریح کرد: به عبارتی زمانیکه خشکی شیئی زیاد شود استحکام آن زیاد خواهد شد، در نهایت این خشکی بر نوع بدن انسان نیز تاثیر شگرفی دارد.
وی فصول سال را به چهار کیفیت بالا تقسیم کرد و اظهار داشت: این امر در حالی است که عدم توجه به نوع تغذیه در فصول مختلف سال و با توجه به نوع کیفیت فصل موجب ایجاد انواع ناراحتیها برای ما خواهد شد.
اسحاقی تغذیه را به هشت گروه مختلف غذای خوراکی، دیداری، شنیداری، بویایی، جذبی، جنسی، تفکر و انس تقسیم کرد و ادامه داد: رنگهای موجود در طبیعت دارای نوعی غذای دیداری هستند این ما هستیم که با استفاده از رنگها درزندگی خود مزاجمان را تغییر میدهیم، به طور مثال رنگ قرمز دارای مزاجی گرم و خشک است بنابراین افراد پرخاشگر نباید به هیچ عنوان ازاین رنگ استفاده کنند.
وی بیان داشت: آهنگها و اصوات محیط زندگی ما غذای شنیداری ما را تشکیل میدهند که بر حسب مزاج خود تاثیر مثبت یا منفی بر بدن ما دارند، به عبارتی آهنگهای غربی دارای مزاجی سرد و خشک هستند و فرد پس از مدتی از شنیدن این اصوات دچار اضطراب و افسردگی خواهد شد.
این متخصص طب سنتی و اسلامی با اشاره به اینکه در این طب به رابطه شنیداری مادرو جنین نیز تاکید شده است، تصریح کرد: اطباء طب سنتی از مادران باردار درخواست میکنند، در این دوران با کودک خود صحبت کنند و برای او قرآن بخوانند.
وی با بیان اینکه صدای اذان از طبیعت گرم و نفوذ کنندهای تشکیل شده که هیچگاه شما از شنیدن صدای آن خسته نمیشوید،افزود: دانشمندان ثابت کردند که پخش صدای اذان برای مبتلایان به افسردگی موجب رهایی انان از این حالت میشود بنابراین بهترین راه نشاط روحی انسان گوش سپردن به صدای اذان است.
اسحاقی با اشاره به غذاهای بویایی مانند بوییدن گل نرگس، عود، مشک و حتی استفاده از عرق نعنا، گفت: ثابت شده است که بوییدن گل نرگس به علت ترکیبات خاص آن از آلزایمر جلوگیری میکند،به علاوه استفاده از عود و مشک در اتاق موجب افزایش طبیعت گرم و خشک و در نهایت کاهش خوابآلودگی در فرد میشود.
وی افزود: غذاهای جذبی نیز آن دسته از موادی هستند که از طریق پوست در بدن ما جذب میشوند، مانند کرمهای آرایشی که استفاده نادرست از آنها موجب جذب در پوست و در نهایت ایجاد مشکلات پوستی خواهد شد.
این متخصص طب سنتی و اسلامی با بیان اینکه غذای انس تنها با ارتباط با معبود هستی محقق میشود، اظهارداشت: بالاترین درجه انس با معبود است، تامین غذای انس و ارتباط با معبود شما را از تمام مشکلات جسمی نجات خواهد داد.
وی غذای تفکر را نوع نگرش و عمل انسان دانست و خاطرنشان کرد: هر عملی پشتوانه یک فکر است، وقتی شما زیبا ببینید بالطبع زیبا نیز عمل میکنید، عادتها باورها را اصلاح میکند و در نهایت شخصیت افراد را تشکیل میدهد.